Українська влада має виступати єдиним фронтом з західними партнерами для підтримки держави

Українська влада має виступати єдиним фронтом з західними партнерами для підтримки держави

20:35, 19 грудень 2021

“Перше і основне, що може нас захистити, – це сильна Україна і сильні Збройні Сили української держави. Друге – це підтримка США і країн-членів ЄС”, - наголосив прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у програмі «Сьогодні. Підсумки» на телеканалі «Україна». 

Арсеній Яценюк закликав українську владу виступати єдиним фронтом із західними партнерами: “Не потрібно цей зверхній і повчальний тон з боку президента до наших партнерів. Якщо у вас є претензії до них, закрийтеся в кімнаті й висловіть всі претензії. А зовнішньо повинен бути єдиний фронт підтримки України”.

Він підкреслив, що президент США Байден відстоює позицію України:

“Жодної “зради” не відбулося. Інакше Путін би не виставляв червоні лінії і не ставив вимоги до Сполучених Штатів Америки і до НАТО, щоб підписати угоду, де Україна не може стати членом Альянсу”.

“Для мене ці вимоги означають, що Путін знає, що Україна може стати членом НАТО”, - сказав він. 

Ситуація, наголосив він, далі загострюється. Адже, за інформацією CNN, високопосадовці США заявили, що у нас є 4 тижні, аби заспокоїти Путіна:

“І фактично заспокоюванням Путіна і доволі жорсткою позицією по захисту України сьогодні опікується президент Сполучених Штатів і країни-члени ЄС”.

Крім того, Генеральний секретар НАТО заявив, що вони готові говорити з Росією, але “не готові говорити про те, що Росія може мати право вето на членство України в НАТО”: "Це доволі чіткі сигнали”.

“Путін сьогодні не прийняв рішення про наступ на Україну. Але ніхто не знає, чи це рішення буде прийнято, чи ні. Нам треба завжди бути готовими до всіх сценаріїв”, - наголосив Арсеній Яценюк.