Арсеній Яценюк на CNN: Рецепт допомоги Україні - зброя, санкції, ізоляція РФ, енергетичне ембарго і план відбудови країни

Арсеній Яценюк на CNN: Рецепт допомоги Україні - зброя, санкції, ізоляція РФ, енергетичне ембарго і план відбудови країни

08:30, 20 квітень 2022

“Є чіткий рецепт, чіткий план дій, як допомогти Україні здобути перемогу: зброя, санкції, ізоляція Росії, енергетичне ембарго і план розвитку та відбудови України. Це п’ять пунктів, які є на прядку денному”, - наголосив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк в інтерв’ю CNN.

Він наголосив, що адміністрації США вдалося солідаризувати зусилля ЄС, Групи семи та усього вільного світу, аби допомогти Україні: “Це безпрецедентні, підкреслю - безпрецедентні кроки США та всього вільного світу”.

“Проте Росія - величезна країна із ядерною зброєю, військо якої набагато більше за наше. Тож ми звертаємося до вас - постачайте більше зброї , посилюйте санкції, ізолюйте Росію, змусьте Росію платити”, - вернувся Арсеній Яценюк до західних партнерів.

Арсеній Яценюк також наголосив, що “не переконаний в ефективності ООН сьогодні:

"Вона не може зупинити звірства, не може притягнути до відповідальності тих, хто вчиняє злочини проти людства. Вона не може притягнути до відповідальності Путіна, який є лідером нацистського штибу”, - пояснив він.

Голова КБФ закликав “розробити новий механізм, як притягнути до відповідальності винних - починаючи від Путіна і закінчуючи кожним його приспішником”.