Західний світ має надати Україні не тільки оборонювальну, а й наступальну зброю

Західний світ має надати Україні не тільки оборонювальну, а й наступальну зброю

12:35, 10 квітень 2022

Дуже сильне і мужнє українське військо стримало варварську російську армію. Скільки це триватиме? Усе залежить від того, чи західний світ готовий надавати як оборонювальну, так і наступальну зброю. І чи західні союзники готові посилювати санкції проти РФ кожного дня, 24/7, - наголосив прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк в ефірі каналу PBS.

Він нагадав, що кілька днів тому комісія палати представників із розвідки направила листа до президента США зі списком оборонювальної та наступальної зброї, потрібної для української армії.

“Переконаний, що після того, як сенат ухвалив закон щодо ленд лізу, Україна отримає все, що необхідно нашій армії для перемоги в цій війні. США робить усе необхідне, але моє звернення до США та всього західного світу - робіть більше, прискорте цей процес”, - наголосив Арсеній Яценюк.

Він також підкреслив необхідність того, аби США та наші західні партнери впровадили вторинні санкції проти РФ: “Ми знаємо точно, що Росія намагається обійти санкції, зокрема через Китай. Вільний світ має тиснути на Китай, Індію та інші країни, аби ті не підтримували російської агресії та були на правильному боці історії”.

“Знову наголошу - єдність західного світу та дуже сильна підтримка США - це одні з важливих складових стійкості української армії та українського народу”, - додав Арсеній Яценюк.