«Втома від України» могла б бути катастрофічною не лише для нашої держави, а й для усього вільного світу

«Втома від України» могла б бути катастрофічною не лише для нашої держави, а й для усього вільного світу

23:44, 29 червень 2022

Путін чекає того, щоби була “втома від України”. І ця “втома від України” могла б бути катастрофічною не лише для нашої держави, а й для усього вільного світу. Про це заявив голова Київського безпекового форуму, Прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк під час онлайн дискусії КБФ.

Цілі Путіна - “підірвати НАТО, розпорошити ЄС, боротися проти США, створити альянс диктаторів у світі”: “Але його безумною історичною місією є завоювання України. І в ці історичні часи ми маємо перемогти, ми маємо його зупинити, ми маємо притягти його до відповідальності. І таких диктаторів, як він”.

Водночас, підкреслив Арсеній Яценюк, Путін досяг абсолютно протилежне тому, чого він очікував. Зокрема, НАТО збільшилося з 30 до 32 членів: “Це абсолютно протилежне тому, що очікував Путін. Він прагнув навпаки підірвати Альянс”.

“Але я переконаний, що правильним рішенням було би мати не 32 члени НАТО, а принаймні 33. 33-м членом НАТО має бути Україна”, - сказав він.

Він нагадав сумнозвісні слова колишнього президента США, коли він сказав, що НАТО застаріло. «Але НАТО вже не застаріло. Воно оновилося, відродилося. НАТО вирішило знайти адекватні відповіді на виклики, з якими стикнулися Альянс та вільний світ», - зазначив він.

Голова КБФ наголосив що зараз у вільного світу є достатньо інструментів, аби протистояти фейковим наративам Путіна:

“Аби казати правду, слідувати цій правді і робити все можливе для того, щоби Україна стала країною-переможницею”.

“Переможе Україна і вільний світ. І в нас є усе, аби цього досягти. Інакше диктатори захоплять цей світ”, - наголосив Арсеній Яценюк.