НАТО вважає, що безпольотна зона може призвести до третьої світової. Але ми уже в третій світовій

НАТО вважає, що безпольотна зона може призвести до третьої світової. Але ми уже в третій світовій

21:58, 15 березень 2022

“Ми повинні усвідомити, що зараз ми насправді в третій світовій війні. Путін розв’язав третю світову проти вільного світу - проти України, проти Сполучених Штатів та проти Європи”, - підкреслив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк в ефірі CNN 15 березня. 

Відповідаючи на запитання, чому НАТО відмовляється запровадити над Україною безпольотну зону, Арсеній Яценюк нагадав, що Альянс заявив, що це може втягнути їх у третю світову війну:

“Якщо, наприклад, американські винищувачі з американськими льотчиками будуть контратакувати або атакувати російські винищувачі, це означатиме стан війни між США або НАТО та Росією”. 

“Але ми живемо в зовсім іншому світі. Ця третя світова війна уже зараз триває. З кібератаками, з дезінформацією, із політичною та економічною діяльністю в США та в ЄС проти США та ЄС. З цими так званими санкціями проти США та Європейського союзу. З єдністю між Китаєм та Росією, - і це ще один дуже важливий момент. Подивіться, що зараз відбувається. Автократи та диктатори вирішили об’єднатися проти демократій. 

“Ми перебуваємо в Третій світовій війні, яка є новим типом проксі війни”, - додав він.

Відповідаючи на запитання про загрозу застосування ядерної зброї, він підкреслив: "Путін нестабільний. Можливо, він повністю або частково божевільний. Але я не вірю, що Путін готовий застосувати ядерний арсенал”.

“Путін і його нацистські друзі чудово розуміють, що США і НАТО на 100% сильніші за Росію. Тож це чітка загроза для Росії та Путіна”, - наголосив Арсеній Яценюк.