Ключове джерело для нацистської економіки Путіна - продаж енергетичних ресурсів – не закрите

Ключове джерело для нацистської економіки Путіна - продаж енергетичних ресурсів – не закрите

16:40, 13 березень 2022

«До того моменту, доки Європа не відмовиться від російської нафти газу, доти Росія буде далі фінансувати свою армію за європейські гроші», - наголосив Прем'єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк в ефірі Прямого каналу.

«З одного боку, запроваджуються санкції. А з іншого боку - ключове джерело для нацистської економіки Путіна, а саме продаж енергетичних ресурсів – не закрите», - підкреслив він. 

Рішення про ембарго російських енерго продуктів ухвалили США, Канада і Велика Британія. Проте обсяг споживання російської нафти Сполученими Штатами - всього-на-всього 7%: «Ключове зараз слово – за Європейським Союзом». 

«Більше того, це в інтересах Європейського Союзу – прийняти рішення щодо відмови від енергетичних продуктів Російської Федерації. Тому що це ніяка не енергетика – це зброя, це такі самі касетні бомби, тільки запаковані в «Північний потік-1», «Північний потік-2» і постачання нафти», - наголосив він.

«Чи може це Європа зробити? Так вона зобов’язана це зробити. Перше – для того щоб допомогти Україні. А друге – вони собі допомагають цим. Тому що нарешті прийшло усвідомлення, - пізнувато, правда, - що Росія фактично сьогодні використовує європейські гроші у війні проти України і західних демократій. Це 20 років пройшло, доки вони здогадалися. Не кажучи вже про злочинні політичні рішення по будівництву «Північного потоку», - підкреслив Арсеній Яценюк.