Україна існувала, існує і буде існувати – Арсеній Яценюк для CNN

Україна існувала, існує і буде існувати – Арсеній Яценюк для CNN

11:10, 28 лютий 2022

«Переконаний, що переговори - не більш як димова завіса. Путін - брехун. Він - убивця. Не вірю, що Путін хоче переговорів. Він мав величезну можливість вирішення цієї кризи без розв’язання війни, дипломатичними методами. Але збрехав світові, брехав нам, брехав вам, бреше власному народу», - заявив в інтерв’ю американському телеканалу CNN Прем’єр-міністр України 2014-2016 рр Арсеній Яценюк.  

Він зазначив, що поважає рішення Президента Зеленського про участь в цих переговорах. Адже ми показуємо нашу добру волю.

«Проте єдине, до чого готовий Путін, - завоювати Україну і змінити геополітичну структуру світу. Не маємо права цього допустити», – наголосив він. 

Заяви Путіна про ядерну зброю, за його словами, ще раз показують, що він неадекватний.

«Він у дуже своєрідному психологічному стані. З одного боку, це може бути просто брязкання зброєю і підняття ставок. З іншого - Росія це абсолютно ворожа держава, а Путін - диктатор. Ми можемо очікувати будь-чого від цього воєнного злочинця», - сказав Арсеній Яценюк.

Він іще раз наголосив, до « Путін і його  оточення - це воєнні злочинці. І вони мають бути притягнуті до відповідальності. І вони будуть посаджені за грати міжнародним кримінальним судом. Час настане». 

«Україна існувала, існує і буде існувати. І ми показали це всьому світові. Ні Путін, ні навіть певні країни у вільному світі не очікували такого потужного спротиву з боку українського народу. Україна вистоїть», - заявив в ефірі CNN Арсеній Яценюк.