У 2014 році опозиція сформує єдину команду змін, - Арсеній Яценюк

У 2014 році опозиція сформує єдину команду змін, - Арсеній Яценюк

15:03, 29 грудня 2013

У 2014 році опозиція сформує єдину команду змін,- заявив голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк на Народному Віче на Майдані в неділю, 29 грудня.

 

Він зазначив, що 2014 рік буде дуже складний: «Це рік, коли ми повинні продемонструвати, що здатні перемогти. Ми - це три опозиційні сили, які ви вибрали, це Юлія Тимошенко, яка разом із нами, це 46 мільйонів українців , які прагнуть змін і отримають ці зміни».

«Ми готуємось до перемоги на наступних виборах президента України. Ми формуємо в 2014 році єдину команду змін. Команду трьох опозиційних сил, яка підтримується українським народом, частиною якої є Юлія Тимошенко і яка здатна зробити Україну європейською державою», - підкреслив він.

«Ми формуємо єдиний план змін для країни», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що цілі на 2014 рік викладено у Маніфесті Майдану. «Це наші цілі, які ми ставимо на 2014 рік. Це той план, який треба виконувати вже в січні».

За словами Арсенія Яценюка, перше завдання – «притягнути до відповідальності бандитів, які били мирних громадян, які побили Тетяну Чорновол, били євромайданівців і спалювали їхні машини в Харкові і в інших містах»: «У парламенті ми створимо тимчасову слідчу комісію, яка буде розслідувати злодіяння «Беркуту», злодіяння Захарченка і бандитів, які били українців».

Арсеній Яценюк повідомив, що проект постанови про створення цієї ТСК вже зареєстровано в парламенті і має розглядатися одним із перших питань наступної сесії Верховної Ради.

Ще одне завдання, за його словами – «порушення кримінальних справ по відношенню до тих, хто давав незаконні накази  і несуть персональну відповідальність за те, що «беркути» били кийками людей, встановлення як командирів, так і виконавців цього злочину».

«Наше завдання - щоб ні президент, ні прем’єр, ні голова парламенту, ні депутати від Партії регіонів не забували, що вимагає народ України - продовження пікетувань їхніх помешкань, офісів і резиденцій», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Серед завдань Арсеній Яценюк назвав також «реальну боротьбу з корупцією». Він нагадав, що Юлія Тимошенко у своєму листі говорила про необхідність «почати антикорупційні розслідування по відношенню до всього українського уряду, який протягом трьох останніх років грабує країну».

Арсеній Яценюк наголосив, що за три роки перебування при владі Януковича і Азарова борг України зріс удвічі: «Цей уряд додатково позичив майже 300 млрд грн. За оцінками іноземних експертів, з цих 300 млрд 200 пішли на офшорні рахунки членів уряду і наближених до Віктора Януковича».

«Ми почнемо полювання на українських корупціонерів по всьому світу. Їм не вдасться сховати народні гроші. Український бюджет повинен повернути кошти, які розкрав Азаров і адміністрація президента. Ми починаємо розслідування по всьому світу по відношенню до корупціонерів з уряду Азарова і членів їх сімей», - підкреслив він.

«Ще одне з наших завдань - це втримання Майдану - серця свободи, місця, де український дух піднявся з колін. Ми не маємо права залишити Майдан», - додав Арсеній Яценюк.