Потрібна антиросійська, антиімперіалістична люстрація - Арсеній Яценюк на КБФ

Потрібна антиросійська, антиімперіалістична люстрація - Арсеній Яценюк на КБФ

15:56, 01 грудень 2022

“Підтримувати диктатуру росії в Україні, - це не є ознакою демократії, це є ознакою кримінального злочину”, - підкреслив голова Київського безпекового форуму, прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк під час КБФ у Києві 1 грудня. 

“У росії нквс змінилося на фсб, а суть залишилася та сама. Сталін змінився на путіна, а суть залишилася та сама. Сталінська совєтська шовіністська ідеологія змінена на новий путінський імперіалізм, – а суть та сама”, - підкреслив він.

“Україна є травмою для всіх російських диктаторів»,  - додав він.

На переконання Арсенія Яценюка, на законодавчому рівні повинна бути введена заборона на підтримку російської агресії, “чи то підтримки будь-яких проросійських партій чи будь-якої проросійської ідеології”. Так само, як є неприйнятним невизнання Голодомору геноцидом. 

“Це повинно бути введено в рамках закону. Заперечення російської агресії, заперечення тортур, заперечення російського імперіалізму, заперечення того, що Голодомор є актом геноциду, заперечення військових злочинів повинно переслідуватися по закону. І таким людям – не місце в українському законодавчому органі і в українській владі. Це повинна бути нова люстрація - антиросійська, антиімперіалістична люстрація”, - підкреслив голова КБФ.

Київський Безпековий Форум, заснований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну», - головна платформа нашої держави для обговорення проблем війни і миру, національної і світової безпеки.