Небезпечність рф не зміниться зі зміною їх президента. Росія має бути обмежена військово, фінансово, енергетично і геополітично

Небезпечність рф не зміниться зі зміною їх президента. Росія має бути обмежена військово, фінансово, енергетично і геополітично

11:12, 04 грудень 2022

Зміна президента рф не впливає на небезпеки, які вона створює. Росія має бути обмежена військово, фінансово, енергетично і геополітично - підкреслив голова КБФ, прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк в інтерв’ю Дмитру Гордону. 

“Чи прийде час, коли путіна не буде? Цей час точно прийде. Хто прийде на місце путіна – це велике питання. Якщо російське суспільство буде розвиватися так, як воно сьогодні розвивається, ще може бути (путін) “в кубі”. Саме тому ми не можемо залежати від того, хто персонально буде очолювати кремль”, - підкреслив Арсеній Яценюк.

“Якщо кремль озброєний до зубів, з наповненими кишенями доларів, євро і інших валют від продажу нафти, газу і всього іншого залишиться, - то не грає ролі, хто там буде їхнім так званим президентом”, - наголосив він.

Натомість, переконаний він, потрібно дивитися глобально на роль і місце росії в новій світовій системі координат: “Ми повинні виходити з того, що собою представляє росія і як ця росія повинна бути обмежена в частині застосування агресивної, жорстокої, варварської політики по відношенню як до своїх сусідів, так і до цілого світу. Тобто, це означає, що росія не повинна мати можливості вчинення актів агресії проти світу. Вона повинна бути обмежена військово, фінансово, енергетично і геополітично”.

Ключова проблема, підкреслив голова КБФ, - це наявність в рф ядерної зброї: “Цю проблему практично неможливо вирішити. 

Але обмеження росії у використанні ядерної зброї – це абсолютно реалістично. В принципі, сигнали відправлені. І те, що сьогодні вже базікання про застосування ядерної зброї чи про «брудну бомбу» на три порядки нижче, ніж було ще декілька місяців тому, - це означає, що це  станом на сьогодні спрацювало”.