РФ розмістила ОВДП на 14 млрд доларів. Їх економіка переходить в санкційну рецесію

РФ розмістила ОВДП на 14 млрд доларів. Їх економіка переходить в санкційну рецесію

11:33, 27 листопад 2022

Міністерство фінансів росії розмістило облігації внутрішньої державної позики на найбільшу в історії суму - 14 млрд дол. Це означає, що російська економіка вже починає переходити в санкційну рецесію, - підкреслив голова КБФ, прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк в інтерв’ю Дмитру Гордону.

“Росія випустила облігації і запозичила гроші в своїх банків і своїх умовних резидентів, щоб профінансувати дірку в російському федеральному бюджеті” - пояснив він.

Це ознака того, що санкції діють, наголосив Арсеній Яценюк: “Це ознака того, що російська економіка вже починає переходити в санкційну рецесію. І якщо наші західні друзі доб’ють питання щодо прайскепів – обмеження ціни на нафту, яка продається росією, - це буде ще один цвях у труну російської економіки”.

“Тобто, ми опосередковано можемо казати про те, що в довгостроковій перспективи в росії немає ні військового, ні фінансового потенціалу”, - підкреслив голова КБФ.

Водночас він наголосив, що йдеться саме про довгострокову перспективу - від трьох років. А в короткостроковій перспективі – від нині до року, у росії “вистачить грошей”: “Саме на цьому зараз грає ця потвора путін. Він далі живе в своєму старому форматі, що захід піде на домовленості. Та вони не підуть на жодні домовленості. Тому що вони знають, що будь-яка угода з путіним проти України – це угода проти них. Вже до всіх прийшло це розуміння”.