Переговори з рф можуть бути лише після перемоги на полі бою. Це те, чим зараз займається Україна

Переговори з рф можуть бути лише після перемоги на полі бою. Це те, чим зараз займається Україна

19:21, 27 жовтень 2022

Переговорів між Україною і росією бути не може. Можуть бути переговори між західним світом, де Україна – частина, про звільнення всіх українських територій, репарації та  кримінальну відповідальність путіна і його режиму, - наголосив прем’єр-міністр України 2014-2016 років, голова КБФ Арсеній Яценюк в інтерв’ю «Радіо Свобода». 

Арсеній Яценюк наголосив, що путін готовий вести переговори з Україною тільки про одне - «про те, щоб Україна капітулювала»: «Україна готова вести переговори з росією тільки про одне – щоб рф повністю забралася з усієї території України, щоб визнати повністю всю територіальну цілісність України, повернути Донецьк, Луганськ і Автономну Республіку Крим, і заплатити всі репарації. І ще понести кримінальну відповідальність в Міжнародному кримінальному суді». 

«З ким путін хоче розмовляти? Він наслухався, напевно, президента Ші, який буквально декілька днів тому на своєму партійному конгресі отримав вже третій термін, і який мав доволі чітку антизахідну риторику. Наслухався своїх попередників на посадах генеральних секретарів ЦК КПРС з антизахідною, антиамериканською риторикою. І він вважає, що він може диктувати умови світу, де президент країни, яка по економіці менше, ніж штат Каліфорнія у США, буде сидіти за одним столом з усім цивілізованим світом і ділити світ», - підкреслив він. 

Саме про такі переговори мріє путін, зазаначив Арсеній Яценюк, аби «в рамках такого поділу світу Україна повинна відійти йому в його так звану сферу інтересів»: «Вони це вже штовхали років 10-12 тому».

«Тобто, де тут є місце для перемовин? Перемовини можуть бути тільки в одному випадку – тоді, коли в України буде перемога на полі бою. Це те, чим сьогодні займається Україна, українська держава, українські вояки і наші західні союзники», - підкреслив голова КБФ.