Якщо Янукович не виконає вимоги Майдану, екскурсія в Межигір’я перетвориться на постійно діючий тур, - Арсеній Яценюк

Якщо Янукович не виконає вимоги Майдану, екскурсія в Межигір’я перетвориться на постійно діючий тур, - Арсеній Яценюк

15:46, 29 грудня 2013

Якщо Янукович не виконає вимоги Майдану, екскурсія в Межигір’я перетвориться на постійно діючий тур, - сказав голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк учасникам Автомайдану біля резиденції президента в Межигір’ї в неділю, 29 грудня.

 «Ми прийшли, щоб Янукович почув три наші вимоги», - наголосив він.

Перша вимога, за словами Арсенія Яценюка, - «всі, хто били наших дітей на Майдані, хто били Тетяну Чорновол, всі, хто давали незаконні вказівки застосовувати силу проти українців, повинні понести відповідальність».

 Друга вимога – тих, кого Віктор Янукович і його сатрапи посадили в тюрму, як учасників мирного протесту, необхідно негайно звільнити. Ми прийняли в парламенті закон, який зобов’язує українські суди, прокуратуру і міліцію негайно звільнити всіх наших активістів», - підкреслив Арсеній Яценюк. 

Третя вимога Майдану, за його словами, - відставка уряду Азарова. 

«Якщо Янукович не виконає ці три вимоги, то наша недільна екскурсія перетвориться на постійно діючий тур. І ми будемо запрошувати сюди всю Україну, всіх 45 мільйонів, і з Донбасу також», - сказав Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що зараз учасники Автомайдану рушають до резиденцій прем’єр-міністра та спікера парламенту.

Арсеній Яценюк також зазначив, що у президента Януковича 16 резиденцій. Він підкреслив, що ці резиденції повинні бути продані: "Ми повинні прийняти рішення, що справжній український президент, який дійсно думає про народ і дійсно хоче, щоб Україна була європейською державою, не повинен мати жодної резиденції, а повинен жити як український народ".