Допомагаючи Україні, США інвестують у власну безпеку - Арсеній Яценюк на Times Radio

Допомагаючи Україні, США інвестують у власну безпеку - Арсеній Яценюк на Times Radio

13:48, 22 грудень 2022

У Вашингтоні президент Байден та президент Зеленський надіслали чіткий меседж всьому світу, - і путіну, і нашим союзникам в ЄС, що США разом з Україною настільки довго, наскільки це потрібно, і що Україна переможе, - підкреслив голова КБФ, прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк в ефірі Times Radio.

Допомагаючи Україні, США інвестують у власну безпеку, підкреслив Арсеній Яценюк: «Ми боремося за свою незалежність. Але ми захищаємо також цінності вільного світу і, власне, захищаємо країни-члени НАТО».

«Після того, як росія розв’язала війну проти України, Україна почала демілітаризувати рф. І король виявився голим, маю на увазі путіна», - додав він. 

Відповідаючи на запитання щодо позиції Республіканської партії, голова КБФ підкреслив: “Погляньмо на історію Республіканської партії. Якщо республіканці стоять на захисті демократії, то вони точно будуть на правильному боці. Я впевнений, що Україна матиме підтримку обох партій”. 

“Інакше хто тоді буде лідером вільного світу у цьому безумному світі, якщо республіканці, наприклад, відступлять і не підтримуватимуть Україну? В такому разі це була б перемога не лише для путіна. Це була б перемога путіна й усіх диктаторів та автократів, для Китаю, для всіх, хто хоче підірвати світовий порядок”, - додав він.

Щодо надання Україні систем «Петріот», Арсеній Яценюк нагадав, що У 2007-му, коли він був міністром закордонних справ України, «росіяни сходили з розуму навіть від ідеї розміщення «Петріотів» у Польщі та Східній Європі»: «І що відбулося? Через те, що путін вторгся в Україну, НАТО розширилося, а «Петріоти» будуть в Україні. І це - результат путінської війни».