Усі глави держав так званого СНД аплодуватимуть, коли путін паде - Арсеній Яценюк

Усі глави держав так званого СНД аплодуватимуть, коли путін паде - Арсеній Яценюк

08:55, 25 грудень 2022

“Якщо паде путін, лукашенко буде перший, хто відправить вінок на політичну і фізичну могилу путіна. І він буде не один”, - сказав голова КБФ, прем’єр-міністр України 2014-2016 року Арсеній Яценюк в інтерв’ю Дмитру Гордону. 

Арсеній Яценюк підкреслив, що жоден з російських міжнародних проектів не спрацював - “ні так званий СНД, ні ОДКБ і так званий ЄврАзЕС”: “Фактично це все каліки, які підтримувалися виключно за рахунок цін на нафту й газ і за рахунок міфу про російську військову міць”.

Арсеній Яценюк підкреслив, що якби 24 лютого Україна не дала відпір російській армії, “вже би давно була сформована союзна держава, і точно не лукашенко був головою цієї союзної держави”: “І наслідки для всіх країн так званого СНД були би так само катастрофічні. Тому що, не дай Бог, при падінні України всі вони так само би стали частиною “большой российской недоимперии". Вони точно це знають, вони точно це обговорюють і вони точно десь за закритими дверима моляться за те, щоби Україна перемогла. Тому що вони про себе думають”. 

“Тепер навіть такі подонки, як лукашенко, чухають свою ріпу і чекають, що буде далі, що буде завтра. Адже завтра може прийти і до нього і постукати в двері. Йому вже страшно. А всі інші, в особливості в рамках СНД, думаю, тримають дуже велику дулю в кишені по відношенню до путіна”. - підкреслив він.

“Мені видається, що кожен з глав держав цього так званого СНД будуть аплодувати тоді, коли путін паде. Вони цього очікують”, - додав він.