Вважаю, що наступним рішенням після надання танків буде поставка Україні винищувачів

Вважаю, що наступним рішенням після надання танків буде поставка Україні винищувачів

23:49, 25 січень 2023

Надання Україні танків - це був тест на єдність всередині НАТО. І Альянс цей тест пройшов”, - підкреслив голова КБФ, прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк в ефірі Sky News. 

Арсеній Яценюк підкреслив, що рішення про надання Україні танків - це  “чіткий знак потужної єдності партнерів із НАТО”: “Переконаний, що танки, які будуть надані Україні, допоможуть нашій країні перемогти”.

Арсеній Яценюк наголосив, що час критично важливий: “Нам потрібно отримати танки якомога швидше. Без сумніву, російська армія і російський президент-агресор не змінили своєї основної цілі. А головна їх ціль - захопити Україну і підірвати увесь вільний світ. Путін як воєнний злочинець є загрозою для безпеки усього вільного світу. Тож час надзвичайно важливий. Що швидші поставки, то краще”.

Єдина опція, яка у нас є, - це повна перемога України, підкреслив він: "Адже ця війна - це не лише про Україну. Це війна диктатури й тиранії проти демократії і вільного світу. Тож ми переможемо в цій війні. Ми повинні відновити територіальну цілісність української держави. Знов-таки, немає іншої опції”.

“Тож я переконаний, що (надання Україні танків. - ред.) - це правильне рішення, і наступні рішення будуть ухвалені скоро”, - підкреслив голова КБФ. 

"Вважаю, що наступні рішення - це поставка Україні винищувачів. У 2022-му всі сумнівалися, що Україна отримає “Петріоти”. Але це рішення було прийняте. Те саме стосується і танків “Леопард” та М1 “Абрамс”. І це рішення було ухвалене”, - наголосив він.

“Ідеться про життя українців. Йдеться про незалежність суверенної України. Йдеться про свободу і безпеку всього вільного світу, зокрема США, Британії та ЄС. Йдеться про світовий порядок. Я переконаний, що вільний світ прийме рішення надати  Україні більше озброєнь для захисту свободи та суверенітету”, - підкреслив Арсеній Яценюк.