Перемога - це вихід на свої кордони, вступ до НАТО і ЄС, покарання рф, репарації та відбудова країни

Перемога - це вихід на свої кордони, вступ до НАТО і ЄС, покарання рф, репарації та відбудова країни

20:04, 22 лютий 2023

Перемога України - це вихід на кордони 1991 року, вступ до НАТО і ЄС, репараціїм, притягнення рф до відповідальності та відбудова країни, - сказав в інтерв’ю Громадьскому Радіо голова КБФ, прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк. 

Відповідаючи на запитання про можливі обриси перемоги, він підкреслив, що вихід на кордони 1991 року ще не є перемогою: «Це вкрай важко зробити, треба реалістично дивитися. Але це відновлення територіальної цілісності української держави. Чи є цьому альтернатива? Цьому альтернативи немає. Це складне завдання повинно бути виконане».

Ще одна частина формули перемоги, за його словами, - це вступ до НАТО: «Саме вступ України в НАТО, я не вірю в жодні інші гарантії безпеки».

Третя частина української перемоги – це вступ України в Європейський Союз, зазначив голова КБФ.

Четверте, за словами Арсенія Яценюка – це отримання від росії репарацій.

«П’яте – це притягнення росії до кримінальної відповідальності в рамках або Міжнародного кримінального суду, або окремо створеного трибуналу, що вже давно пора зробити.  Притягнення до кримінальної відповідальності росії за скоєння військових злочинів та злочинів проти людяності. А взагалі - це повинен бути трибунал за скоєння акту агресії, що є найвищою формою військових злочинів», - наголосив голова КБФ.

Шоста складова - це відбудова країни:  «Це завдання займе десятиліття. Основа – це перемога на фронті, а наступна боротьба – це відбудова країни і повернення громадян, які виїхали», - сказав він.

«Ми на боці світла, на боці права, правди і  справедливості. З нами - 70% світової економіки. З нами - найбільший оборонний альянс. З нами - ключові світові гравці. І основне – ми себе захищаємо. Ми ні на кого не нападали, ми себе захищаємо. Тому це наше суверенне і священне право. Тому ми повинні перемогти», - додав Арсеній Яценюк.