Наступний крок - створення спецтрибуналу за скоєння злочину агресії - Арсеній Яценюк про ордер на арешт путіна і львової-бєлової

Наступний крок - створення спецтрибуналу за скоєння злочину агресії - Арсеній Яценюк про ордер на арешт путіна і львової-бєлової

20:49, 17 березень 2023

«Путіна чекає кримінальна відповідальність за тяжкі міжнародні злочини. Сьогодні ми стали на крок ближче до справедливості», - підкреслив у дописі на Facebook прем’єр-міністр України 2014-2016 років, голова КБФ Арсеній Яценюк. 

Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт цього злочинця і так званої російської уповноваженої з прав дитини львової-бєлової, написав він: «Слідчі Міжнародного трибуналу висувають їм обом звинувачення в організації незаконного вивезення українських дітей до Росії». 

«МКС видав ордер на арешт чинного президента держави. Це вже вирок і йому, і його банді, і всій Росії», - наголосив Арсеній Яценюк. 

Він наголосив, що цілеспрямоване вивезення неповнолітніх громадян України є складовою геноциду українського народу: «Немає сумнівів, що вся російська верхівка на чолі з ФСБешним диктатором сяде на лаву підсудних. І за викрадення українських дітей, і за злочини проти українських військовополонених, і за навмисний обстріл житлових об’єктів та цивільної інфраструктури, і за наказ масового ґвалтувати та розстрілювати беззахисних людей. Цих злочинів значно більше. Зібрані докази і свідчення вже склали б не одну тисячу томів». 

Наступним кроком, на переконання голови КБФ, має стати створення спеціального трибуналу та притягнення російських нелюдів за скоєння злочину агресії.

«Україна переможе. Російські варвари будуть відповідати за все», - написав Арсеній Яценюк.