Формула підтримки України «доки буде потрібно» - недостатня, - Андрюс Кубілюс на зустрічі з Арсенієм Яценюком

Формула підтримки України «доки буде потрібно» - недостатня, - Андрюс Кубілюс на зустрічі з Арсенієм Яценюком

20:28, 23 вересень 2023

Формула підтримки України «доки буде потрібно» - недостатня»: «Ми хочемо, щоб Україна перемогла в цій війні, а росія зазнала поразки. Захід повинен усвідомити, що перемога України - ключ до перетворення світу».

Про це сказав член Ради Безпеки Київського Безпекового Форуму, експрем’єр Литви Андрюс Кубілюс на зустрічі з головою КБФ, прем’єром України у 2014-2016 роках Арсенієм Яценюком.

Як повідомив Арсеній Яценюк у своєму Facebook, зустріч відбулася за участі колег Андрюса Кубілюса з Європарламенту Юозаса Олекаса та Марка Демесмакера, а також Посла Литовської Республіки в Україні Вальдемараса Сарапінаса.

Війна росії проти України стала, серед іншого, випробуванням для нашої дружби і партнерства з іншими народами, написав Арсеній Яценюк: «Видатною в цьому сенсі є роль братньої Литви. Не менш значимою є велика, справді історична підтримка і солідарність з боку Польщі. Неоцінимою вважаю допомогу з боку всіх народів, які твердо стоять пліч-о-пліч з нашою державою».

Мудрі люди з усіх сторін світу повинні тримати на своїх плечах це унікальне братерство, берегти його і спільними силами вирішувати будь-які проблеми, що виникають у потоці щоденних відносин. «Жодна проблема не має затьмарити найважливішого - союзництва з тими, хто прийшов на порятунок України з перших днів повномасштабної агресії росії проти нашої держави», - наголосив він.

«Знаю напевне, що з такими відданими друзями Україна звільнить окуповану землю, здолає агресора, конфіскує його активи, отримає необхідні репарації, реалізує свою ціль набуття членства в ЄС та НАТО і втілить в життя міжнародний план з відновлення нашої економіки, який допоможе утвердити нас як процвітаючу, сильну і впливову державу», - написав голова КБФ.