Потрібен юридично зобов’язуючий міжнародний механізм притягнення Росії до відповідальності

Потрібен юридично зобов’язуючий міжнародний механізм притягнення Росії до відповідальності

18:29, 05 вересень 2023

Не вірю в жодні дипломатичні рішення між Україною і Росією, - підкреслив голова Київського Безпекового Форуму, прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк під час спеціальної події КБФ 5 вересня.

«Не вірю в жодні дипломатичні рішення між Україною і Росією. Я не вірю, що за жодних обставин Путін чи його наступник вирішать виплатити шкоду, яку вони завдали Україні», - наголосив він.

Це означає, як підкреслив голова КБФ, що необхідно виробити міжнародний механізм, юридично зобов’язуючий механізм, «як притягнути Росію до відповідальності, як змусити Росію заплатити і як посадити до в’язниці цих російських злочинців».

Він висловив впевненість, що для України буде новий «план Маршалла»: «Це має бути план вільного світу на чолі зі Сполученими Штатами, як захистити демократію і побудувати нову Україну».

Київський Безпековий Форум, заснований Фондом Арсенія Яценюка “Відкрий Україну”, проводить у Києві спеціальну подію «Про головне: фронт і відновлення» за участю командувача Центрального командування США у 2008-10 роках, директора ЦРУ США у 2011-12 роках генерала Девіда Петреуса.