Арсеній Яценюк у Вашингтоні: Щоб Україна стала сильною, сильним має стати Захід

Арсеній Яценюк у Вашингтоні: Щоб Україна стала сильною, сильним має стати Захід

09 липня, 20:45

Не Україна повинна розмовляти з Росією. Сильний Захід разом з Україною повинен змусити Росію до відступу, - підкреслив голова Київського Безпекового Форуму, премʼєр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк під час візиту до Вашингтона.

У своєму дописі на Facebook Арсеній Яценюк повідомив, що перебуває у Вашингтоні, де на запрошення колег з НАТО і Атлантичної Ради бере участь в Громадському Форумі НАТО в рамках ювілейного Саміту Альянсу.

Він нагадав, що менше року тому Київський Безпековий Форум разом з Атлантичною Радою закликав Альянс офіційно запросити Україну до переговорів про вступ: «Таке рішення не має альтернативи, і саме цю ідею наполегливо просувають десятки, якщо не сотні, провідних світових – американських, європейських, українських – політиків і дипломатів».

«Ми знаємо, що ми праві. Це відбудеться рано чи пізно», - написав він.

Коли Держсекретар США Ентоні Блінкен каже, що Україна має бути в кращій переговорній позиції, «можливо, є нерозуміння того, що Путін жодним чином не планує вести переговори з Україною», - підкреслив голова КБФ: «Не Україна повинна розмовляти з Росією. Сильний Захід разом з Україною повинен змусити Росію до відступу».

«Саме цьому повинен бути присвячений Саміт НАТО», - додав Арсеній Яценюк.