Потрібно децентралізувати український енергетичний сектор, - Арсеній Яценюк

Потрібно децентралізувати український енергетичний сектор, - Арсеній Яценюк

27 серпня, 20:52

Немає іншого шляху, окрім як реконструювати енергетичний сектор України, вижити і перемогти у цій війні, - підкреслив голова КБФ, премʼєр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк в ефірі BBC News 27 серпня. 

Він нагадав, що днями росія випустила по Україні понад 200 ракет і безпілотників: «Росіяни націлені на енергетичну інфраструктуру. Вони не націлені на військову інфраструктуру. Вони хочуть підірвати саме існування української держави і саме існування української економіки».

 І хоча українським силам ППО вдалося збити високий відсоток цілей, підкреслив він, поганою наливною є те, що росія все ще має можливість виробляти ракети: «І виробляє їх сотнями. Незважаючи на те, що західний світ запровадив жорсткі санкції проти росії»: «Кілька днів тому Financial Times повідомили, що російські ракети все ще містять напівпровідники та інші матеріали, вироблені в країнах-членах НАТО». 

Мета росії,  наголосив Арсеній Яценюк, - підірвати Україну і фактично вбити весь український енергетичний сектор: «Багато що залежить від погоди і здатності України збивати російські ракети. І багато залежить від підтримки наших західних друзів у відновленні української енергетики та електростанцій». 

«Нам потрібно децентралізувати весь український енергетичний сектор. Україна зараз стоїть перед цим надзвичайно серйозним викликом. Тож ситуація, з одного боку, загрозлива. З іншого боку - немає іншого шляху, окрім як реконструювати енергетичний сектор України, вижити і перемогти у цій війні», - підкреслив голова КБФ. 

Арсеній Яценюк підкреслив важливість того, аби західні партнери 
зняли заборону на використання західних ракет дальнього радіусу дії для ураження російських аеродромів,  військових об'єктів, центрів управління і контролю. 

«Це найпростіший і найближчий шлях, як закінчити цю війну. І не просто закінчити, а виграти цю війну. Це спосіб, як демократія може виграти цю війну проти тиранічного і диктаторського режиму путіна», - сказав він.