Майдан підтримав звернення до Сенату США ввести санкції проти Захарченка і тих, хто давав команду бити людей, – Арсеній Яценюк

Майдан підтримав звернення до Сенату США ввести санкції проти Захарченка і тих, хто давав команду бити людей, – Арсеній Яценюк

14:36, 12 січня 2014

У неділю, 12 січня, на Народному Віче Майдан підтримав рішення звернутися до Сенату США ввести санкції передусім проти міністра МВС Захарченка і тих, хто давав команду бити людей.

Зі сцени Майдану голова Політради ВО “Батьківщина” та фракції “Батьківщина” Арсеній Яценюк зазначив, що 15 січня у Вашингтоні відбудеться засідання Комітету з міжнародних справ Сенату США: “На цьому засіданні буде слухатись виключно питання про Україну. США готові надати всецілу підтримку українському народу, який мирно бореться за свої права”. 

“У нас є ключове звернення до наших західних партнерів - прийшов час дій, час слів завершився. Перший, хто повинен бути в списку на санкції Заходу - це міністр МВС Захарченко і вся їхня банда, яка давала команду бити людей. Із цим ми їдемо на Захід”, - наголосив Арсеній Яценюк. 

Він поставив на голосування Майдану питання про те, аби доручити народному депутату фракції “Батьківщина” Борису Тарасюку, “який виступить від імені майдану, імені народу”, відбути до Сенату США “зі зверненням ввести санкції проти міністра МВС Захарченка і свори, яка порушує закон і Конституцію”. 

Майдан одностайно підтримав це рішення.