Арсеній Яценюк: Заборонивши священикам УГКЦ правити, Янукович перевершив Сталіна, Хрущова і Брежнєва

Арсеній Яценюк: Заборонивши священикам УГКЦ правити, Янукович перевершив Сталіна, Хрущова і Брежнєва

16:48, 13 січня 2014

Голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк вимагає від генпрокуратури негайно відкрити кримінальне провадження щодо посадовців Мінкульту, «які порушили закон і Конституцію та втрутилися в святая святих – свободу віросповідань». Про це він заявив на брифінгу в Штабі національного спротиву в понеділок, 13 січня.

«Те, що ця влада перейшла всі межі, – вже не викликає сумніву. Але коли їхні сатрапи почали штурмувати храми, а сьогодні Янукович своїм листом фактично заборонив прихожанам Української Греко-Католицької Церкви молитися, а священикам  УГКЦ правити службу, - то він перевершив Сталіна, Хрущова і Брежнєва», - наголосив Арсеній Яценюк.

За його словами, Янукович «погано знає історію Української Греко-Католицької Церкви»: «Вона вижила в підпіллі, і вона переживе Януковича».

«Як прихожанин цієї церкви я до нього особисто звертаюся: пане Януковичу, ви мені молитися ніколи не забороните. Як і мільйонам українців, які мають на це право, дароване не вами, а Господом Богом», - сказав Арсеній Яценюк.

Голова Політради «Батьківщини» також зазначив, що ці події відбулися на тлі того, що Папа Римський «буквально два дні тому підтримав український народ в його боротьбі і його прагнені до свободи».

«Сподіваюся і переконаний, що прихожани всіх церков, незалежно від того, яка це церква, який це храм і якою мовою йде богослужіння, - стануть на захист нашого спільного права. Права молитися там, де ми хочемо, іти до тієї церкви, до якої хочемо. І Янукович ніколи не стане на заваді цього», - наголосив Арсеній Яценюк.