Арсеній Яценюк обговорив з Міністром закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле шляхи вирішення питання звільнення Юлії Тимошенко

Арсеній Яценюк обговорив з Міністром закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле шляхи вирішення питання звільнення Юлії Тимошенко

19:08, 10 жовтень 2013

Під час зустрічі з Міністром були обговорені «всі можливі шляхи вирішення питання звільнення Юлії Тимошенко», - заявив журналістам голова Політради ВО «Батьківщина», голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк у четвер, 10 жовтня, по завершенні зустрічі з Гідо Вестервелле.

Арсеній Яценюк зазначив, що зустріч із Міністром закордонних справ Німеччини була «обнадійлива» і нагадав, що вона відбулася після зустрічі Гідо Вестервелле з президентом і прем’єр-міністром України.

Голова Політради «Батьківщини» повідомив, що під час його зустрічі з Міністром були обговорені «всі можливі шляхи вирішення питання звільнення Юлії Тимошенко»: «Звичайно, зараз усе в руках президента Януковича, і всі можливості для цього є».

«Я сподіваюся, що з огляду на останній розвиток подій у нас є реальний шанс, я підкреслюю – реальний шанс підписати Угоду і звільнити Юлію Тимошенко, надати їй можливість отримати медичну допомогу в Німеччині», - підкресли Арсеній Яценюк.

Відповідаючи на запитання журналіста щодо термінів вирішення цього питання, він наголосив: «Звичайно, мені хотілося б, щоб це було якомога швидше - до 21 жовтня. Але, як я бачу, події будуть розвиватися майже до останнього дня. Але основне – завершення цих подій. Щиро сподіваюся на те, що в нас буде успішне завершення – що Угода буде підписана, а Юлія Тимошенко буде звільнена».

«Я хотів би дуже чітко зазначити: уряд Німеччини декілька місяців тому заявив, що вони готові надати медичну допомогу Юлії Тимошенко. Є всі медичні висновки. Ми зараз на шляху до підписання доленосної Угоди, до звільнення Юлії Володимирівни. Усі шанси для цього є», - наголосив Арсеній Яценюк.