Арсеній Яценюк: Генпрокурор має зробити все, щоб закон про звільнення від покарання учасників акцій протесту виконувався

Арсеній Яценюк: Генпрокурор має зробити все, щоб закон про звільнення від покарання учасників акцій протесту виконувався

13:28, 14 січня 2014

Закон про звільнення від покарання учасників акцій протесту ухвалений конституційною більшістю і підписаний Януковичем: «Це означає, що гарант Конституції визнав, що цей закон відповідає всім нормам закону і повинен виконуватись», - підкреслив голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк на брифінгу в парламенті у вівторок, 14 січня.

Він нагадав, що голова профільного комітету Андрій Кожем'якін дав роз'яснення щодо необхідності застосування цього закону і можливості звільнення всіх, хто підпадає під дію закону.

Голова Політради «Батьківщини» зазначив, що за цим законом суди вже звільнили низку людей від відповідальності: «Проте ми вважаємо, що ще три особи підпадають під дію цього закону».

За його словами, сьогодні опозиція щодо цього питання зустрінеться з генпрокурором, «який зобов'язаний зробити все для того, щоб цей закон виконувався».

«Закон чіткий і зрозумілий. Тому питання не в законі, а в небажанні окремих суддів і слідчих виконувати норми цього закону. Ми вимагаємо виконання закону», - наголосив Арсеній Яценюк.