Сьогодні Янукович за 15 млрд доларів продав Путіну нашу з вами свободу, – Арсеній Яценюк на Майдані

Сьогодні Янукович за 15 млрд доларів продав Путіну нашу з вами свободу, – Арсеній Яценюк на Майдані

21:59, 16 січень 2014

«Сьогодні Віктор Янукович за 15 млрд доларів, які йому дала Росія, продав Володимиру Путіну нашу з вами свободу», - сказав голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції  «Батьківщина» Арсеній Яценюк зі сцени Майдану в четвер, 16 січня.

За словами Арсенія Яценюка, сьогоднішнє голосування в парламенті і підрахунок голосів депутатів – це те, як влада «хоче провести президентські вибори і порахувати голоси»: «Ми до цього повинні бути готові. Це не будуть демократичні вибори, це буде дуже жорстка боротьба. Боротьба правди з безчесністю, минулого з майбутнім, тоталітаризму з демократією, людини з репресивною машиною. Ми в цій боротьбі повинні виграти. І ми виграємо».

Він наголосив, що сьогодні «кількасот рабів від Партії регіонів від страху перед Віктором Януковичем безмовно піднімали руку за ганебні закони». 

За його словами, сьогодні провладні депутати ухвали серед інших «закон проти основного конкурента Віктора Януковича – Юлії Тимошенко»: «Він дає можливість, як в 1937 році, незважаючи на те, що вона перебуває в лікарні, далі судити її за надуманими звинуваченнями». 

«Більшовики розстрілювали людей, на крові намагалися побудувати імперію, залякували і нищили людей. Вони думали, що тоталітаризм буде вічно, та закінчили своє ганебне правління в Мавзолеї», - сказав голова Політради «Батьківщини».

Арсеній Яценюк нагадав, що більшість сьогодні ухвалила закон, яким забороняється рух колон більше п’яти авто: «Будемо їздити по чотири, але в десять разів більше, ніж сьогодні».

Він також підкреслив, що один із ухвалених законів забороняє учасникам масових акцій носити каски: «Будемо з собою носити, а одягнемо в той момент, коли треба». «Вони прийняли закон, що не можна писати правду в Інтернеті. То будемо робити самвидав і роздавати мільйонними тиражами», - наголосив Арсеній Яценюк.

«Вони прийняли закон, що не можна думати, говорити і робити те, що хоче робити кожен українець. Не з їхнім щастям. Ми нікому і ніколи не дамо знущатися над нашою волею і свободою», - підкреслив він.

«Більшовицька навала думала, що вона знищила Україну. Але Україна є і буде. Тому що Україна – це кожен з нас. Україна – це не режим Януковича, це не ті раби, яких він зараз найняв. Україна – це не його корупція, продажні суди і куплені прокурори. Україна - це європейська держава, яка всьому світу продемонструвала, що ми вміємо робити мирний протест», - сказав Арсеній Яценюк. 

Голова Політради «Батьківщини» також повідомив, що сьогодні мав розмову з кількома міністрами закордонних справ ЄС та західними партнерами: «Усі бачили, що відбувалось в парламенті. Усі передавали українському народу не просто вітання, а щиру підтримку». 

Арсеній Яценюк закликав усіх прийти на недільне Народне Віче на Майадні, яке розпочнеться 19 вересня о 12:00.