Опозиція вимагає від Януковича ветувати вчорашні законопроекти та закликає національні парламенти бойкотувати депутатів, які за них голосували

Опозиція вимагає від Януковича ветувати вчорашні законопроекти та закликає національні парламенти бойкотувати депутатів, які за них голосували

16:08, 17 січня 2014

Три опозиційні фракції вимагають від президента Януковича ветувати законопроекти, ухвалені вчора з порушенням Конституції, та закликають національні парламенти бойкотувати депутатів, які голосували за ці законопроекти. Про це заявив голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк на брифінгу в Штабі національного спротиву в п’ятницю, 17 січня.

Він повідомив, що сьогодні відбулося спільне засідання трьох опозиційних фракцій. Серед інших питань, які обговорювалися на цьому засіданні, прийнято звернення до президента України «не підписувати ті закони, які були прийняті в неконституційний спосіб», «заветувати і повернути назад до Верховної Ради».

«Зараз є три злочинці: Володимир Рибак як голова парламенту, Ігор Калєтнік як його заступник і Володимир Олійник як голова лічильної комісії, які сфальшували всі результати голосування та здійснили державний заколот і державний переворот. Якщо Віктор Янукович підпише ці закони, він стане співучасником злочину зі зміни і повалення конституційного ладу в країні», - наголосив Арсеній Яценюк.

«Саме тому ми звертаємося до Віктора Януковича заветувати ці ганебні закони, повернути в парламент, і за таких обставин ми можемо тоді відновити політичний діалог в країні», - підкреслив голова Політради «Батьківщини».

Він також повідомив, що три опозиційні фракції під час засідання прийняли «низку рішень, яким чином далі українська опозиція разом з українським народом буде боротися за свої права».

Арсеній Яценюк окремо зазначив, що три опозиційні фракції «звертаються до всіх національних парламентів країн-членів ЄС, до Конгресу і Сенату США, до парламенту Канади зі зверненням щодо бойкоту всіх депутатів Верховної Ради, які брали участь і голосували за ці ганебні законопроекти, щодо бойкоту двосторонніх і багатосторонніх парламентських комісій, які засновані між Україною і відповідними країнами, і до введення санкцій по відношенню до тих осіб, які фальшували закони і знищували український парламентаризм».