Арсеній Яценюк про події на Європейській площі: «Відбулась бійня, щоб легалізувати «Беркут» на Майдані»

Арсеній Яценюк про події на Європейській площі: «Відбулась бійня, щоб легалізувати «Беркут» на Майдані»

18:16, 19 січня 2014

Арсеній Яценюк зі сцени Майдану заявив, що події на Європейській площі – це план, «щоб легалізувати «Беркут» на Майдані». Про це зі сцени Майдану заявив голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

«Ви ж розумієте, навіщо там відбулась бійня? Щоб легалізувати «Беркут» на Майдані. «Вони (влада. – Ред.) вийдуть і скажуть – бачите, вони (активісти Майдану. – Ред.) пішли на силовий сценарій, і тому підуть зачищати Майдан», - підкреслив він.

«Ми не для цього стояли тут два місяці. Не для цього мільйони українців чекають реальних змін в країні», - наголосив Арсеній Яценюк.
Він наголосив, що «засуджує насильство, яке відбулось щойно»: «Це був не наш план. Наш план ми затвердили тут (на Майдані. – Ред.). Прошу кожного, хто хоче дійсно майбутнього для нашої країни, виконувати наш план. В дисципліні, єдності, мудрості і терпінні - наша перемога. Наш мирний спротив приречений на перемогу, якщо ми будемо підтримувати і вірити одне одному».

Арсеній Яценюк закликав майданівців не піддаватися на провокації.

«Ми не допустимо того, щоб влада була отримана кровопролиттям і жертвами. Жодна влада в країні не вартує того, щоб ми втратили хоч одне людське життя», - підкреслив Арсеній Яценюк.