Яценюк і Турчинов закликали людей із Європейської площі повернутися на Майдан

Яценюк і Турчинов закликали людей із Європейської площі повернутися на Майдан

21:10, 19 січня 2014

Арсеній Яценюк і Олександр Турчинов намагалися зупинити й утримати людей від силових дій на Європейській площі. Протягом кількох годин таких зусиль докладала і ціла низка депутатів від фракції "Батьківщина". Їм вдалося переконати певну частину протестувальників повернутися на Майдан, де внаслідок не узгоджених з рішенням народного Віче подій виникла загроза штурму.

Але більша частина присутніх на Європейській площі не піддалася на заклики, оскільки люди вкрай озлоблені діями Януковича із запровадження в Україні диктатури та фактичної передачі її під протекторат однієї з сусідніх держав.

Арсеній Яценюк закликає учасників Майдану не вдаватися до насильства, дотримуватися ненасильницьких методів боротьби, демонструвати не силу м'язів, а силу волі. Тільки витримка і терпіння ведуть до перемоги, а лобове застосування сили проти озброєного до зубів супротивника ставить весь Майдан під загрозу поразки.

Арсеній Яценюк вимагає від МВС припинити застосування шумових газових гранат, бо це створює небезпеку життю людей та тільки підбурює їх до подальших активних дій.

У Штабі національного спротиву не виключають штурму Майдану сьогодні вночі і вживають додаткових заходів для організації його безпеки.

У той же час події сьогоднішнього дня є чітким сигналом Януковичу, який має зрозуміти, що терпіння людей переливає за край, що люди втомлені і роздратовані глухотою режиму і його небажанням почути вимоги Майдану.

Відповідальність за можливе подальше загострення ситуації цілком і повністю лежить на Януковичі і запобігти вкрай негативному сценарію розвитку подій можна лише почавши виконувати вимоги людей, а не шляхом репресій і драконівських законів, які шокували весь світ.