У переговорах із Януковичем разом з опозиційними політиками має брати участь і представник Майдану, – Арсеній Яценюк на “5 каналі”

У переговорах із Януковичем разом з опозиційними політиками має брати участь і представник Майдану, – Арсеній Яценюк на “5 каналі”

00:53, 21 січня 2014

У переговорах для вирішення політичної кризи повинен брати участь з одного боку президент, а з боку опозиції разом із політиками має бути також представник Майдану. Про це заявив голова Політради ВО “Батьківщина” та фракції “Батьківщина” Арсеній Яценюк в ефірі “5 каналу” в понеділок, 20 січня.

“Це буде чесно і коректно. Це є та нова якість української політики, за яку борються люди, які вийшли на Майдан”, - наголосив він.

Арсеній Яценюк нагадав, що вчора зі сцени Майдану, коли він повідомив про дзвінок Януковича до нього і готовність президента   до переговорів,  “сказав, що це повинні бути чесні, прозорі і публічні переговори, і на це має бути мандат Майдану”.

Він також зазначив, що сьогодні проведені технічні консультації: “ВО “Майдан” дала мандат на те, “які безпосередні вимоги і яким чином проводити ці переговори”: “Найбільш важливе в цих переговорах – результат, а не просто сидіння за столом”.

За його словами, для вирішення політичної кризи президент, насамперед, має скасувати закони, ухвалені парламентом 16 січня, через внесення відповідного законопроекту: “Так, як вони ганебно приймали ці законопроекти, думаю, президент може ще швидше внести до парламенту закон про скасування цих законопроектів. Ми готові на позачерговій сесії парламенту проголосувати і скасувати всі диктаторські закони, якщо Партія регіонів готова визнати свою злочинну помилку і також скасувати ці закони”.

 “На це треба три робочі дні”, - додав він.