Арсеній Яценюк відвідав презентацію україномовної версії National Geographic

Арсеній Яценюк відвідав презентацію україномовної версії National Geographic

20:20, 03 квітень 2013

У середу, 3 квітня, Арсеній Яценюк відвідав презентацію української та україномовної версії світового часопису National Geographic. Подія відбулася в столичному Музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків.

Арсеній Яценюк придбав перше число журналу, щойно він з’явився в продажу. Голова фракції «Батьківщина» закликає співвітчизників підтримувати українську мову, формуючи попит на україномовні книги, журнали, газети тощо.

Він подякував засновникам журналу із Національного географічного товариства США, а також українським видавцеві та редактору за рішення робити це видання саме українською, в той час як більшість подібних проектів здійснюється російською.

«Якщо National – то це національне як по суті, так і по змісту. Тому дуже добре, що вони видаються українською», - наголосив Арсеній Яценюк в інтерв’ю журналістам на презентації журналу. Він зазначив, що час від часу дивиться телеканал National Geographic і переглядає англомовну версію журналу, а тепер оформить передплату на український National Geographic.

«Світ змінюється, і ми завдяки цьому журналу багато дізнаємося про світ, а світ дізнається про Україну», – наголосив він.

Арсеній Яценюк оглянув фотовиставку «50 видатних фотографій National Geographic», зроблених за його 125-річну історію.

Найбільше на виставці, за словами Арсенія Яценюка, йому сподобалося фото лева: «Хороша фотографія. Погляд правильний – спокійний, впевнений і переможний», - сказав Яценюк.