Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок привітали Патріарха Філарета з 85-річчям

Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок привітали Патріарха Філарета з 85-річчям

16:30, 23 січня 2014

У четвер, 23 січня, голова Політради ВО “Батьківщина” та фракції “Батьківщина” Арсеній Яценюк та голова фракції ВО “Свобода” Олег Тягнибок у приміщенні Київської Патріархії  привітали Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета з 85-річчям.

Арсеній Яценюк звернувся до Патріарха: “Ви свою енергію і духовну міць передаєте мільйонам, і ми маємо сили завдяки вам”.

Голова Політради “Батьківщини” нагадав, що кілька тижнів тому Партіарх Філарет “сказав, що президент повинен служити своєму народу”: “Мені важко пригадати духовного лідера, який би в очі так сказав президенту. Це підняло дух мільйонів українців. І люди відчули, що Бог із нами”.

Патріарх зазначив, що йому вручили нагороди від президента, проте він вважає, “що Патріарх в такій ситуації не може приймати жодних нагород”: “Тому я відмовився приймати сьогодні будь-які нагороди. Тому що Церква страждає разом з народом. Бо церковний люд – це частина цього народу. Мені щойно розповіли про одного нашого священика, який розпрощався зі своєю дружиною, своїми дітьми і вірушів на Майдан. І на Майдані у нас зовсім не один такий пастир”.

“Сьогодні Україна і український народ проходить випробування на вірність українській державі. Бог нам дав державу, а тепер випробує народ - чи ви достойні мати незалежну державу, чи вам знову повертатись в неволю. І народ наш, який стоїть уже третій місяць на Майдані, засвідчує, що він хоче мати незалежну державу, хоче мати свободу, демократію і заради неї він готовий віддать своє життя”, - сказав він.

Його Святість наголосив, що на Майдані “стоять десятки тисяч людей, стоїть Україна, яка готова віддати своє життя за свободу і незалежність своєї країни”: “Ми звертаємось до Бога з молитвою, каїмось в своїх гріхах, просимо його милості. Не може милосердний Бог відкинуть протягнуті до нього руки. А де Бог – там перемога. І тому народ подолати не можливо. Перемога буде за народом”.