Європейські політики застерегли українську владу від втягування у конфлікт армії

Європейські політики застерегли українську владу від втягування у конфлікт армії

08:48, 01 лютого 2014

Голова Політради ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк, який перебуває в Мюнхені для участі в ювілейній 50-й конференції з безпеки, у п’ятницю провів зустрічі з президентом ФРН Йоахімом Гауком, Високим представником ЄС із закордонних справ та політики безпеки Кетрін Ештон та міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Під час зустрічей сторони висловили стурбованість кризовою ситуацією в Україні та обговорили можливі варіанти виходу з неї.

Арсеній Яценюк повідомив про дуже імовірний план влади вдатися до силового сценарію, в тому числі із залученням українського війська.

Європейські очільники застерегли українську владу від втягування у конфлікт армії та висловили неприпустимість застосування війська проти громадян.

Сторони висловилися проти ескалації конфлікту та за те, аби не порушити крихку рівновагу, яка встановилася останніми днями в Україні.

Європейські політики засуджують викрадення людей та висловлюють нерозуміння бездіяльності міліції у розслідуванні та запобіганні подальшим випадкам вбивств, викрадення та знущання над активістами.

У суботу в рамках участі Арсенія Яценюка у Мюнхенському форумі з безпеки заплановані його зустрічі із державним секретарем США Джоном Керрі, Генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном, міністром закордонних справ Франції Лоурентом Фабіусом, а також Дідьє Буркхальтером - міністром закордонних справ Швейцарії, яка зараз головує в ОБСЄ. Арсеній Яценюк також проведе другу зустріч з міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Читайте також матеріали світових ЗМІ на тему кризи в Україні:

Ukraine opposition leader meets German president

Jazenjuk rechnet mit Militäreinsatz in der Ukraine

Moscow urges Ukraine to suppress insurgency

Yanukovich takes sick leave as opposition urges west to intervene

Tales of brutality emerge from Ukraine protests

A Ukrainian opposition leader says President Viktor Yanukovych is no longer "capable of governing the country."

Tug of war over Ukraine