Світ перейшов від слів до діла, – Арсеній Яценюк на Майдані

Світ перейшов від слів до діла, – Арсеній Яценюк на Майдані

15:46, 02 лютий 2014

У неділю, 2 лютого, голова Політради ВО “Батьківщина” Арсеній Яценюк розповів зі сцени Майдану про те, з чим опозиція повернулася з Мюнхена.

Арсеній Яценюк нагадав, що разом із партнерами по опозиції брав участь у Мюнхенській безпековій конфереції, де, зокрема, обговорювалася ситуація в Україні: “Весь світ не просто спостерігає, а нарешті вирішив допомагати. Вистачить слів. Українці просять конкретних дій, і нам пообіцяли ці дії”. 

За його словами, перший пункт плану дій – “звільнити всіх наших борців, звільнити всіх наших героїв”. Арсеній Яценюк повідомив, що, станом на сьогодні, звільнено 122 людини: “Це зроблено за останні декілька днів. Але ще 116 людей, яких незаконно утримує за гратами режим Януковича, знаходяться зараз по тюрмах”. 

“Наше завдання – звільнити всіх, і в тому числі Юлію Тимошенко. Тимошенко повинна бути звільнена. І це каже Європа, і це каже Україна!” – підкреслив Арсеній Яценюк. 

Арсеній Яценюк повідомив, що із західними партнерами також було досягнуто згоди щодо створення міжнародної комісії з розслідувань злочинів режиму під егідою Ради Європи: “Наш Майдан і наша боротьба зупинить терор в Україні, а ті, хто його розпочали, – будуть покарані. Члени режиму Януковича понесуть відповідальність за ті злочини, які кояться в Україні”. 

Він нагадав, що на Мюнхенській конференції українську владу «ганебно представляв міністр Кожара, який на весь світ під свист Європи заявив про те, що, виявляється, в Україні є екстремісти і терористи: «Він мав на увазі себе і режим  Януковича. Тому що саме вони є терористами проти українського народу. Коли захоплюють людей і намагаються їх виміняти на приміщення, будівлі і вулиці, знущаються над українцями, стріляють по журналістах і залякують їх”. 

Третій пункт, за його словами, - це фінансовий та економічний план: “Західні партнери готові допомогти українському народу. Нам потрібна реальна фінансова допомога для того, щоб Україна не на словах, а на ділі вийшли з цієї кризи. Але коли ми кажемо “нам” – це народу України. Жодної копійки режиму Януковича”.

Арсеній Яценюк підкреслив, що в Україні необходно “відновити народну владу”: “Не повинно бути в Україні президента Януковича з диктаторськими повноваженнями. Вистачить. Український парламент повинен змінити Конституцію, ліквідувати диктаторські повноваження президента і передати всю повноту влади українському народу”.

“Це те завдання, яке стоїть перед Україною, перед Майданом і перед кожним депутатом, який повинен покинути Партію регіонів, приєднатися до українського народу і проголосувати за нову українську Конституцію і нову українську владу”, - наголосив він. 

“Із цим, в нашій спільній боротьбі, в нашій вірі, що ми правильно йдемо, в нашому розумінні, куди і як ми йдемо, - ми з вами разом дійдемо до нашої української перемоги”, - додав Арсеній Яценюк.