На День Незалежності Арсеній Яценюк привітав найкращих випускників

На День Незалежності Арсеній Яценюк привітав найкращих випускників

14:54, 24 серпень 2013

24 серпня, на День Незалежності України, голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк привітав трьох випускників шкіл, які за результатами зовнішнього незалежного оцінювання отримали найкращі результати.

Людмила Ушакова, Вадим Слободян та Віталій Трачук – серед шести лідерів зовнішнього незалежного оцінювання, які отримали максимальний результат із трьох предметів.

На зустрічі із Арсенієм Яценюком випускники розповіли про те, ким планують стати в майбутньому. Зокрема, Людмила із села Варварівка в Криму, яка вивчатиме історію в Національному університеті імені Тараса Шевченка, зазначила, що хотіла б займатися науковою діяльністю, розвивати історичну науку та стати викладачем.

Івано-франківець Вадим Слободян також навчатиметься в столичному університеті імені Шевченка – на факультеті економіки. Віталій із Ужгорода обрав фах юриста, якому навчатиметься в Національному університеті «Києво-Могилянська академія».

Усі випускники зазначили, що прагнуть працювати в Україні та розвивати державу.

Арсеній Яценюк побажав випускникам того, аби їхні плани втілилися в життя. Він зазначив, що в житті головне – не велика посада, а стати великою людиною.

За його словами, цей шлях непростий: «Але кожен, хто хоче чогось досягнути, по рівних дорогах не ходить. Вони ходять по гірських стежках. Там можна впасти, там важко, але можна вибратися на саму гору».

Він привітав батьків Людмили, Вадима і Віталія та подякував їм: «Ви гордитеся своїми дітьми, і ми гордимося ними. Без таких дітей нічого в країні не буде».

Арсеній Яценюк вручив випускникам подарунки – планшетні комп’ютери.

Голова парламентського комітету з питань освіти і науки, член фракції «Батьківщина» Лілія Гриневич, яка була присутня на зустрічі, також привітала випускників. «Такі діти, як ви, зможуть об’єднати країну», - зазначила вона.