Проект нової Конституції готовий. Будь-які спроби затягнути процес призведуть до ескалації конфлікту, – Арсеній Яценюк

Проект нової Конституції готовий. Будь-які спроби затягнути процес призведуть до ескалації конфлікту, – Арсеній Яценюк

10:59, 06 лютий 2014

Опозиція підготувала проект Конституції, яка ліквідує диктаторські повноваження президента. Будь-які спроби затягнути процес через створення комісій призведуть тільки до ескалації конфлікту. Про це заявив голова Політради ВО “Батьківщина” та фракції “Батьківщина” Арсеній Яценюк під час засідання Верховної Ради у четвер, 6 лютого.

“Декілька тисяч людей зараз рухаються до Верховної Ради з вимогою до більшості прийняти нову українську Конституцію, яка ліквідує диктаторські повноваження Віктора Янковича”, - наголосив Арсеній Яценюк.

Він повідомив, що опозиція підготувала проект нової Конституції, “яка чітко відповідає вимогам, які ставить український народ, і критеріям, які поставила Венеціанська комісія”: “За нашою редакцією Конституції, яка очікується до прийняття всіма українцями, президент України позбавляється диктаторських і імператорських повноважень, парламент України призначає уряд, генерального прокурора, голову СБУ, всіх членів Кабміну і від імені народу України виступає як єдиний законодавчий орган”.

“Будь-які спроби затягнути цей процес через створення різного роду комісій і робочих груп призведуть тільки до ескалації конфлікту”, - підкреслив голова Політради “Батьківщини”.

Він наголосив, що позиція опозиції є незмінною - країні необхідно перейти до парламентсько-президентської республіки: “Проект Конституції готовий. Країна готова до цього рішення. Не готова тільки Партія регіонів і Віктор Янукович”.

“Ставимо на голосування проект Конституції і робимо не просто перший, а історичний крок до відновлення справедливості й законності в країні”, - підкреслив він.

Арсеній Яценюк також звернувся до спікера парламенту та президента: “Не можна їздити торгувати країною і своїм народом. Сочі нічого не дасть, крім посади губернатора Малоросії”.