“Батьківщина” збирає підписи під редакцією Конституції-2004 без правок для пошуку компромісу, – Арсеній Яценюк на “5 каналі”

“Батьківщина” збирає підписи під редакцією Конституції-2004 без правок для пошуку компромісу, – Арсеній Яценюк на “5 каналі”

22:10, 10 лютого 2014

Для пошуку компромісу фракція "Батьківщина" починає збір 150-ти підписів народних депутатів під текстом Конституції 2004 року без правок і доповнень, які вимагала Венеціанська комісія. Про це в ефірі “5 каналу” заявив голова Політради ВО “Батьківщина” та фракції “Батьківщина” Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк зазначив, що проект змін до Конституції, який підготувала опозиція, обговорювався на Майдані: "Люди вимагають, щоби в країні були скасовані диктаторські повноваження президента Януковича. Люди так само кажуть, що зміни до Конституції – це вимога, яка стосується не тільки чинного президента, а повинна стосуватися будь-якого іншого президента. Тому що часто демократично обрані президенти забувають, з чим вони прийшли, забувають про свою відповідальність”.

Він наглосив, що “Батьківщина” внесла до редакції Конституції 2004 року зміни, які відповідають вимогам Венеціанської комісії: “Для того, щоб текст Конституції 2004 року відповідав вимогам, які виставила Венеціанська комісія, ми внесли ті правки, на яких наполягали наші західні партнери до тексту Конституції 2004 року. Ми сказали – це те, що необхідно прийняти”.

За його словами, відповідну порівняльну таблицю “Батьківщина” підготувала і роздала як неофіційний документ, в тому числі й політичним опонентам.

“Так як почалася дискусія, - наголосив Арсеній Яценюк, – я хочу офіцийно заявити, що фракція “Батьківщина” звертається до наших побратимів з опозиції із завтрашнього дня зібрати 150 підписів, як того вимагає чинна Конституція, під редакцією Конституції 2004 року без будь-яких доповнень і правок, які від нас вимагала Венеціанська комісія”.

“Потім переробимо, доопрацюємо і дошліфуємо українську Конституцію. А зараз - щоб не було дискусії, проти якої я категорично виступаю і яку наші політичні опоненти використовують проти опозиції, - із завтрашнього дня ми беремо Конституцію 2004 року, збираємо 150 підписів під цією Конституцією і остаточно ставимо крапку в тому питанні, яку Конституцію вимагає Майдан”, - наголосив Арсеній Яценюк.

"Зараз наше рішення наступне – текст Конституції 2004 року. Ми звертаємося до наших партнерів по опозиції всім поставити підписи під текстом Конституції 2004 року, передати це негайно в парламент і зробити так, щоб Верховна Рада проголосувала за скасування диктаторських повноважень Віктора Януковича", - підкреслив голова Політради "Батьківщини".