Якщо зараз люди не побачать, що в країні пішли реальні зміни, це тільки загострить і так вкрай складну ситуацію, – Арсеній Яценюк на "5 каналі"

Якщо зараз люди не побачать, що в країні пішли реальні зміни, це тільки загострить і так вкрай складну ситуацію, – Арсеній Яценюк на "5 каналі"

23:00, 10 лютого 2014

"Якщо зараз люди не побачать, що в країні пішли реальні зміни, а перша зміна – це повернення до Конституції 2004 року, то просто перестановка людей у складі Кабміну Януковича тільки загострить і так вкрай складну ситуацію", - сказав голова Політради ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк в ефірі "5 каналу", відповідаючи на запитання журналіста про вірогідність голосування у парламенті за провладного прем’єр-міністра.

"Це буде означати тільки одне - що ця влада остаточно закріпила за собою відповідальність за все, що відбувається в країні, і вони нічого не здатні  змінити", - підкреслив він. 

Арсеній Яценюк наголосив: “Якщо вони (влада. – Ред.) хочуть далі проводити бенкет під час чуми – вони можуть призначати будь-кого на свій "Титанік". Якщо вони усвідомлюють, що відбувається в країні, то перший крок, який повинна зробити ця влада – піти на поступки мільйонів українців".

Відповідаючи на запитання щодо перспектив формування уряду опозицією, Арсеній Яценюк підкреслив: “У нас є чітка позиція. Перше – позбавлення диктаторських повноважень чинного президента. Друге – передача формування складу Кабміну до Верховної Ради. Третє – отримання українською опозицією всієї повноти відповідальності за справи в країні. Це означає - весь склад Кабміну. Адже те, що зараз відбуваєтся в країні, потребує не просто зусиль, а надзусиль в тому, щоб не дати можливості, щоб країна збанкрутувала економічно і політично".

"Пора уже владі усвідомити - вона знаходиться в зовсім іншій реальності... Країна знаходиться на межі політичної і економічної кризи. Якщо не зробити реальних негайних кроків, щоб прибрати диктатуру в країні і реально вирішувати проблеми, Майдан не просто не розійдеться, Майдан зайде до них у хату", - додав Арсеній Яценюк.