У вівторок ВР має поставити на голосування постанову про відновлення редакції Конституції 2004 року, – Арсеній Яценюк

У вівторок ВР має поставити на голосування постанову про відновлення редакції Конституції 2004 року, – Арсеній Яценюк

14:54, 16 лютого 2014

“У вівторок парламент повинен поставити на голосування просту і зрозумілу постанову про відновлення редакції Конституції 2004 року, так як ніхто в Україні її не змінював – ні парламент, ні, наважливіше, український народ”, - заявив голова Політради ВО “Батьківщина” Арсеній Яценюк зі сцени Майдану під час Народного віче в неділю, 16 лютого.

Арсеній Яценюк підкреслив, що 2010 року Янукович обирався на конституційні повноваження свого попередника: “Це була парламентсько-президенстька республіка, де президент не мав диктаторських повноважень, а народ через парламент мав вплив на український уряд, прокуратуру, міліцію, СБУ”. 

“Але прийшовши в кабінет президента через свій корумпований Конституційний суд, який, на наше переконання, повинен бути ліквідований, а його повноваження передані Верховному суду, Віктор Янукович змінює Конституцію через продажних суддів”, - підкреслив він. 

Арсеній Яценюк наголосив, що в жодному пункті рішення КС 2010 року “немає фрази про те, що відновлюється дія попередньої Конституції Леоніда Кучми: “А це означає, що в країні був здійснений державний переворот, і учасниками і організаторами цього перевороту є судді Конституційного суду, які виконували незаконну вказівку чинного президента Януковича”.

“Це - спроба повалення конституційного ладу. І така спроба повинна розслідуватись і бути покарана”, - підкреслив він. 

Арсеній Яценюк наголосив, що у вівторок парламент “повинен поставити на голосування просту і зрозумілу постанову про відновлення редакції Конституції 2004 року, так як ніхто в Україні її не змінював – ні парламент, ні, наважливіше, український народ”.

«Ніяких таємних переговорів в кабінеті спікера парламенту. Виносимо в зал і голосуємо поіменно - хто за Україну, а хто проти. Це наша відповідь режиму”, - підкреслив голова Політради “Батьківщини”.