"Батьківщина" вимагає від Рибака підписати постанову про ТСК з розслідування протиправних дій правоохоронців під час акцій протесту

"Батьківщина" вимагає від Рибака підписати постанову про ТСК з розслідування протиправних дій правоохоронців під час акцій протесту

13:06, 17 лютого 2014

Голова Політради ВО “Батьківщина” та фракції “Батьківщина” Арсеній Яценюк вимагає від спікера негайно підписати постанову про створення ТСК з розслідування протиправних дій правоохоронців під час акцій протесту. Про це він заявив у понеділок, 17 лютого, на Погоджувальній раді парламенту. 

Арсеній Яценюк нагадав, що постанова про утворення тимчасової слідчої комісії парламенту з питань розслідування протиправних діянь правоохоронних органів та окремих посадових осіб, посягань на права і свободи, життя громадян під час подій, пов’язаних із масовими акціями суспільно-політичного протесту, що відбуваються з 21 листопада 2013 року, - була проголосована у Верховній Раді. 

Відповидно до цього документа, “парламент повинен розслідувати злочини міліції, “Беркуту” та інших спецпідрозділів із звірячими назвами, які били і катували людей”. 

Проте, як зазначив Арсеній Яценюк, постанова досі не підписана спікером парламенту: “Вимагаємо негайного підписання постанови, щоб голова комісії, народний депутат України генерал Москаль, негайно приступив до виконання своїх обов’язків”.