Арсеній Яценюк вирушив до Берліна, де зустрінеться з Ангелою Меркель та представниками фракції ХДС/ХСС

Арсеній Яценюк вирушив до Берліна, де зустрінеться з Ангелою Меркель та представниками фракції ХДС/ХСС

13:22, 17 лютого 2014

Голова Політради ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк вирушив до Берліна, де разом із головою фракції  «УДАР» Віталієм Кличком зустрінеться сьогодні з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель та представниками представниками фракції ХДС-ХСС Бундестагу.

В інтерв’ю німецькому виданню  «Der Tagesspiegel» напередодні візиту Арсеній Яценюк підкреслив, що очікує від зустрічі з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, що має відбутися сьогодні, «насамперед політичної підтримки» для України. 

У матеріалі Ніни Єглінскі під назвою «Нещадний проти української системи» Арсеній Яценюк розповів про шляхи виходу з економічної та політичної кризи в Україні.  На його думку, найкращий план реформ міститься в Угоді про Асоціацію з ЄС, в той час як Янукович і досі дотримується радянських цінностей і «візантійського стилю правління», а Росія прагне збудувати «нову Берлінську стіну» між Україною та Євросоюзом.

Самого Яценюка  «Der Tagesspiegel» називає економістом,  юристом і «досвідченим політиком, який вважається прихильником вступу України до НАТО та виступає за ліберальну економічну політику».