Є абсолютно зрозумілий пакет економічної допомоги новому українському уряду, – Арсеній Яценюк на прес-конференції в Берліні

Є абсолютно зрозумілий пакет економічної допомоги новому українському уряду, – Арсеній Яценюк на прес-конференції в Берліні

20:42, 17 лютий 2014

Західні партнери готові надати економічну допомогу для України, але не для корумпованого Кабміну, а для нового українського уряду. Про це заявив голова Політради ВО “Батьківщина” Арсеній Яценюк на його спільній прес-конференції в Берліні, по завершенні,  з головою фракції "УДАР" Віталієм Кличком та з канцлером ФРН Ангелою Меркель і європейськими високопосадовцями в понеділок, 17 лютого.

Арсеній Яценюк наголосив, що західні партнери «готові надати новому українському уряду відповідну підтримку»: «Коли я кажу про новий український уряд – це не корупційний уряд, який представляє інтереси режиму, а той, який має рівень довіри, в першу чергу, в західних партнерів».

За його словами, висловлені декілька механізмів надання допомоги Україні: «В першу чергу – це кредити МВФ і міжнародних інституцій та ЄС». 

Він нагадав, що обговорювались декілька цифр і підходів, «починаючи з макрофінансової допомоги, яка вже запропонована Україні у розмірі 610 млн євро», і зазначив, що зараз предметом окремих перемовин є збільшення обсягів допомоги.

«Можу чітко запевнити, що нам абсолютно зрозумілий пакет економічної допомоги для нового українського уряду для української держави», - сказав Арсеній Яценюк.