Арсеній Яценюк зі сцени Майдану закликав Януковича негайно відкликати силовіків з Майдану та оголосити перемир’я

Арсеній Яценюк зі сцени Майдану закликав Януковича негайно відкликати силовіків з Майдану та оголосити перемир’я

21:10, 18 лютого 2014

Голова Політради ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк звернувся до президента відкликати силовиків з Майдану та негайно оголосити перемир’я до ранку. Про це він заявив зі сцени під час штурму силовиками Майдану ввечері 18 лютого.

«Відкличте назад міліцію. Ми звертаємося до правоохоронних органів і Віктора Януковича – відкличте своїх собак, які стріляють по мирних людях. Негайно зупиніть цих так званих міліціонерів. Тут люди, тут діти, молодь, жінки», - сказав він.

«Ми не починали це протистояння», - підкреслив голова Політради «Батьківщини».

Арсеній Яценюк звернувся до Віктора Януковича: «Відкличте зараз на 200 метрів правоохоронні органи. Зупиніть кровопролиття і оголосіть перемир’я до ранку».

Він наголосив, що зараз мова йде по людські життя, «про майбутнє країни, яка може бут втоплена в крові»: «Зупиніться! Це - український народ, який виступає мирно. Не дайте можливості, щоб Україна перетворилася на державу, залиту кров’ю».

«Наше звернення – відкличте назад міліцію і негайно оголосіть перемир’я. Тоді ми готові йти на подальші переговори, щоб зберегти людей», - сказав Арсеній Яценюк.