Арсеній Яценюк закликав усіх депутатів прийти до парламенту і проголосувати за те, щоб врятувати країну

Арсеній Яценюк закликав усіх депутатів прийти до парламенту і проголосувати за те, щоб врятувати країну

18:10, 20 лютого 2014

«В Україні була різна влада, але ніколи не було кривавої влади. І те, що сьогодні людей на вулицях стріляють задля того, щоб втриматись в кріслі президента, прем’єра чи будь-якій іншій владній вертикалі - це злочин проти людяності і проти країни. А за злочини треба відповідати», - заявив голова Політради ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк з трибуни Верховної Ради.

«Зараз ми не є депутатами, ми – українські громадяни, які всім серцем переживають за долю країни». – сказав він.

Голова Політради «Батьківщини» нагадав, що сьогодні розстріляли молоду дівчину, яка була медичним волонтером на Майдані та була одягнена в форму червоного хреста: «Хто за це несе відповідальність?».

«Персональна відповідальність за все лежить на президенті, його міністрах, його уряді і тих, хто є ніхто інші, як злочинці проти власного народу», - наголосив Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк звернувся зараз до депутатів від Партії регіонів та позафракційних, «до тих, хто готові врятувати країну і врятувати життя українців»: «Прийдіть сюди негайно до парламентської зали. Тут вирішується доля країни. Країни, яка може бути об’єднана, яка має майбутнє. Від вашої персональної позиції залежить, чи ми зможемо закрити ганебну сторінку в історії і врятувати нашу українську державу».

Він подякував позафракційним і регіоналам, «які перебороли страх, які вірять в Бога, які вірять в те, що нас Господь народив, щоб робити великі справи, щоб захищати одне одного і знати, що є найвища цінність – цінність людського життя. Мі можемо і зобов’язані зберегти цю цінність».

«Крім нас це нікому зробити. Просто нікому. І тому ще раз закликаю всіх депутатів всіх фракцій українського парламенту – ми давали присягу українському народу. Українському народу, з якого зараз знущаються, по якому стріляють снайпери. Всі до парламентської зали. Голосуємо за те, щоб врятувати Україну». – сказав Арсеній Яценюк.