Сьогодні українці зробили неймовірно важливий крок вперед у своїй боротьбі за свободу - Арсеній Яценюк

Сьогодні українці зробили неймовірно важливий крок вперед у своїй боротьбі за свободу - Арсеній Яценюк

19:36, 21 лютого 2014

Опозиція вимагає негайного підписання презідентом ухвалених сьогодні законів. Про це заявив парламентським журналістам голова Політради ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Те, що сьогодні українці зробили неймовірно важливий крок вперед у своїй боротьбі за свободу, - це заслуга тих людей, які загинули у боротьбі за наші права", - сказав він.

Він підкреслив, що парламент сьогодні проголосував за звільнення з посади міністра МВС Захарченка, повернення до Конституції 2004 року: "Прийнято неймовірне важливе рішення, як моє особисте моральне зобов’язання і зобов’язання всієї нашої фракції і всіх депутатів – це рішення про звільнення Юлії Тимошенко".

"Закон і справедливість торжествує. Звертаюся до президента, щоб закони були негайно підписані. Це наша вимога", - наголосив Арсеній Яценюк.

Відповідаючи на запитання щодо Майдану, Арсеній Яценюк зазначив, що вчора під час переговорів для подолання кризи відбувалися "довготривалі дискусії про те, що треба звільняти Майдан": "Ми сказали, що навіть не ведемо розмову про це. Люди далі будуть стояти і очікувати остаточного результату. Люди зможуть прийняти рішення про долю Майдану тільки тоді, коли вони відчують, що торжество справедливості є в Україні".

"Майдан буде стояти", - сказав він.

Арсеній Яценюк також звернувся до всіх громадян, "до протестувальників, до всіх сторін": "Ніяких силових заходів, ніякого насильства. Тому що зараз країна потребує миру, спокою і єдності".