Яценюк – Януковичу: «Тільки спробуйте формувати сепаратистські настрої в Україні»

Яценюк – Януковичу: «Тільки спробуйте формувати сепаратистські настрої в Україні»

12:38, 22 лютого 2014

Верховна Рада України ухвалила постанову про запобігання проявам сепаратизму та інших посягань на основи національної безпеки України.

Представляючи проект постанови з трибуни парламенту голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк наголосив, що зараз Україна «проходить найдраматичніші сторінки історії»: «Але Україна – це єдина об’єднана країна. І це є українське майбутнє. Ми звертаємось до всієї країни – до Луганська  і Донецька, до Львова і Тернополя, до Автономної Республіки Крим, до всієї нашої єдиної держави і кожного українського громадянина. У нас є дві цінності - це людина і наша країна. Ми закликаємо зберегти територіальну цілісність української держави, як єдину країну, яка незважаючи на те, що розмовляє різною мовою, має різне минуле, має різне бачення історичних процесів, але повинна мати єдине бачення спільного майбутнього. Це унітарна об’єднана українська держава».

Арсеній Яценюк наголосив, що будь-які спроби політичних сил, громадських організацій «чи будь-яких інших політиканів, які спрямовані на розкол країни – це ніщо інше, як злочин, за який буде покарано».

Він звернувся до Віктора Януковича: «Тільки спробуйте формувати сепаратистські настрої в країні. Україна є і буде єдиною незалежною державою».

«Парламент виступає за територіальну цілісність і недоторканність України, парламент виступає за засудження будь-яких закликів і проявів сепаратизму. Парламент звертається до Будапештського меморандуму забезпечити територіальну цілісність і національну безпеку української держави, як було гарантовано основними країнами світу», - наголосив Арсеній Яценюк.

Прошу поставити дану постанову на голосування і в конституційну  більшість врятувати країну, зберегти її єдність і цілісність.

Він звернувся до Віктора Януковича: «Вам не вдасться сховатися в жодній області. Тільки спробуйте формувати сепаратистські настрої в Україні».