Треба іти шляхом національної єдності, де захищені всі мови - Арсеній Яценюк про скасування закону Ківалова-Колесніченка

Треба іти шляхом національної єдності, де захищені всі мови - Арсеній Яценюк про скасування закону Ківалова-Колесніченка

14:07, 23 лютого 2014

Потрібно розробити новий законопроект про мови і йти по шляху національної єдності, де захищені національності і всі мови. Про це заявив голова фракції ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк під час обговорення питання про скасування «мовного закону» Ківалова-Колесніченка.

Він наголосив, що після скасування чинного мовного закону повноцінно відновлюється дія ст 10 Конституції України, яка гарантує вільний розвиток інших мов, і єдина окремо згадана там мова, окрім української – російська: «Нагадаю, в ст 10 Конституції України єдина мова, окрім української, яка зазначена і яка є мовою національного спілкування – це російська».
За словами Арсенія Яценюка, відновлюється також дія попереднього закону України про мови.
Він звернувся до російськомовного населення України російською: «Права русскоязычного населения защищены законом и Конституцией».
«Треба розробляти новий законопроект, треба іти по шляху національної єдності, по шляху єдиної української держави, де захищені всі нації, всі мови. Ніхто нікого ніколи ділити не буде, на відміну від наших політичних опонентів», - наголосив Арсеній Яценюк.