Уряд має бути сформовано протягом доби. До його складу повинні увійти представники Майдану, – Арсеній Яценюк

Уряд має бути сформовано протягом доби. До його складу повинні увійти представники Майдану, – Арсеній Яценюк

12:13, 24 лютий 2014

Уряд необхідно остаточно сформувати протягом доби. До його складу мають увійти представники Майдану, а в кожному міністерстві введена посада заступника міністра з питань боротьби з корупцією. Про це заявив голова Політради ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк у понеділок, 24 грудня, на Погоджувальній раді парламенту.

«Уряд народної довіри повинен отримати таку довіру. Люди стояли на Майдані за чесність і за прозорість. Вважаю, що до складу уряду народної довіри повинні увійти представники Майдану», - наголосив він.

На його переконання, представники Майдану, «ті люди, які боролись на Майдані», повинні очолити низку міністерств.

Арсеній Яценюк також вніс пропозицію, аби в кожному міністерстві була введена окрема посада заступника міністра з питань боротьби з корупцією: «Це також повинні бути представники Майдану».

«Що стосується фахових міністерств, де небхідні дуже технократичні люди, в цій ситуації в наших політичних силах знайдуть фахівців як всередині, так і ззовні, які зможуть приймати вкрай непопулярні, але єдино правильні рішення», - підкреслив голова Політради «Батьківщини».

«Часу немає. Нам треба протягом найближчої доби остаточно сформувати уряд, погодити його з людьми на Майдані і йти працювати. Йти рятувати країну, витягувати країну з тієї економічної ями і політичного розколу, яку зробив попередній президент і попередня влада», - наголосив Арсеній Яценюк.

За словами Арсенія Яценюка, зараз дуже багато залежить від того, «як ми будемо відверто говорити з людьми»: «Найважливіше зараз – це підтримка людей. Щоб вони почули, що в країні є реально і як витягувати країну нам всім разом. Тому що такої економічної і політичної катастрофи Україна не знала за всю історію своєї незалежності».