Віталій Ярема погодився стати першим віце-прем’єром з силових питань, а на керівні посади митниці та податкової будуть призначені “західники”, – Арсеній Яценюк

Віталій Ярема погодився стати першим віце-прем’єром з силових питань, а на керівні посади митниці та податкової будуть призначені “західники”, – Арсеній Яценюк

12:04, 27 лютого 2014

Погоджено рішення про кандидатуру Віталія Яреми на посаду першого віце-прем’єр-міністра, відповідального за силовий блок. На керівні посади у Державній митній службі та Державній податковій будуть призначені західні менеджери не з системи. Про це парламентським журналістам повідомив голова Політради ВО “Батьківщина” Арсеній Яценюк.

“Ми щойно провели розмову з Віталієм Яремою. Фактично Віталій Ярема стає другою людиною в Кабміні - йому запропоновано стати першим віце-прем’єр-міністром України, який буде відповідальний за весь силовий блок”, - повідомив Арсеній Яценюк.

“Економічні питання на прем’єрі. Питання безпеки - на другій людині в уряді – першому віце-прем’єрі”, - додав він.

Арсеній Яценюк повідомив, що це рішення погоджено, і висловив сподівання, що це рішення буде проголосовано в парламенті.

Що стосується податкової та митної служби, Арсеній Яценюк наголосив: “Ми прийняли рішення – жодної людини з системи. І в нас є пропозиції так званих західних менеджерів. Це представники іноземних аудиторських комапаній, які мають хорошу освіту, знання, які працюють з інвесторами”.

“Нікого на керівні посади ні в митниці, ні в Державній податковій адміністрації з тих, хто працювали в системі, допущено не буде. За інших обставин це знов буде анклав корупції”.

“Саме тому ліквідовується Міністерство доходів і зборів і на керівні посади в Державні податковій адміністрації і Державній митній службі керівниками будуть призначені так звані “західники” - люди із західними стандартами мислення і західною освітою”, - підкреслив Арсеній Яценюк.

"У мене прохання до кожного, хто буде працювати в цьому уряді – усвідомити свою відповідальність і те, що, звичайно, політична кар’єра з приходом в цей уряд майже закінчується. Але зараз мова йде про те, як врятувати країну", - сказав він.

Арсеній Яценюк також зазначив, що запропонований уряд об’єднаний – "громадянське суспільство, представники Майдану і люди, які здатні витягнути і стабілізувати країну".

Відповідаючи на запитання щодо дочасних парламентських виборів, Арсеній Яценюк зазначив: "Ми це питання зараз не розглядали. Це рішення парламенту".

Він нагадав, що відповідно до тексту внесення змін до Конституції передбачені терміни: "Тому ми будемо приймати рішення про це окремим питанням. Треба, по-перше, зміни виборчий закон - це стосується як закону про вибори президента, так і закону про вибори до Верховної Ради, - і прийняти відповідне рішення".